Index – Belföld – Jakab sértődősnek nevezte Orbánt, elvették tőle a szót a parlamentben

általa megosztva admin
Kategória:



Cikkünk frissül.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn részt vett az országgyűlés második nyári, rendkívüli ülésén, ezért az azonnali kérdések órájában tőle is kérdezhettek a képviselők, rögtök éles szóváltással kezdődött ez a napirendi pont.

Akar beszélni róla, Sorosról? – kérdezte Jakab Péter, a Jobbik elnöke, aki szerint nem lehet eldönteni, hogy a Miniszterelnök a hülye, vagy az embereket nézi-e hülyének.

Jakab felszólalása után Kövér László, az országgyűlés elnöke megfenyegette a jobbikos politikust, azzal, hogy ha legközelebb ilyen hangnemben beszél, el fogja tőle venni a szót, és emlékeztette, hogy nem kocsmában van.

Orbán Viktor a Jakabnak adott válaszában arról beszélt, hogy már korábban is megfigyelte: Jakab egyszerre több tucat, egymással logikai kapcsolatban nem álló kérdéseket tesz fel, hogy nem érvel, hanem kiabál és mindezt „rendkívül faragatlan módon” teszi.

Viszontválaszát azzal kezdte Jakab, hogy sértődősnek nevezte a miniszterelnököt, erre Kövér elvette tőle a szót.

Jakab után az MSZP-s Harangozó Tamás is keményen fogalmazott, ő azt kérdezte Orbántól, hogy Tarlós az elmúlt években „mi a rossz sebet csinált”, ha a főváros számára rendelkezésére állt a Lánchíd felújításához szükséges pénz. Erről itt írtunk részletesebben.

Keresztes László Lóránt (LMP) két kérdést tett fel Orbánnak. Szerinte Orbánék 34 vasúti vonalat halálra, elsorvasztásra ítéltek, ami egyértelmű támadás a vidék ellen. Ez ugyanaz a gyakorlat, amit a balliberális kormány csinált 2006-ban. Eddig 40 önkormányzat tiltakozott a döntés ellen, köztük fideszes vezetésű önkormányzatok is.

Orbán válaszában elmondta: nem kell megvédenie senkinek a vidéket, mert vidékbarát kormány kormányoz. Ma Magyarországon a vasúti közlekedés járványügyi menetrend szerint zajlik és amíg a járványveszély van, addig így is lesz.

Keresztes egy másik kérdést is feltett. Vállalt-e bármilyen kihasználási garanciát a kínai fél a Belgrád-Budapest vasútvonalra? A kormányfő szerint Budapestet bármelyik szomszédos nagyvárossal összekötni geopolitikai, geostratégia döntés és éppen ezért van értelme.

Szabó Tímea (PM) arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy felvett-e Mészáros Lőrinc állami támogatást, mielőtt 850 embert kirúgott. Miközben százezrek vannak az utcákon, önök úgy tömik az oligarcháikat, hogy még

„Minden támogatás normatív, attól függetlenül, hogy hogyan hívják a támogatottat” – mondta válaszában Orbán Viktor. Szabónak azt javasolta, hogy konkrét kérdéssel az illetékes tárcához forduljon a PM politikusa. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy annyi munkahelyet teremt, amennyi a koronavírus miatt megszűnt. Arra Orbán nem válaszolt, hogy felvett-e Mészáros támogatást.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).