A BKK biztonságos programokkal készül a gyermeknapi hétvégére

általa megosztva admin
Kategória:


A BKK biztonságos programokkal készül a gyermeknapi hétvégére

Május utolsó hétvégéje a gyermekeké ? a fővárosi közlekedésben is. A Budapesti Közlekedési Központ a biztonságot szem előtt tartva idén a gyermeknap alkalmából online programokkal ? meglepetéskoncertekkel és -előadással, rajzpályázattal ?, a járműveken pedig különleges hangbemondásokkal várja a Budapesten utazókat.

A Budapesti Közlekedési Központ munkatársai jórészt szülők is, akik tudják, milyen fontos örömet okozni a gyerkőcöknek. Ennek hivatalos ünnepére, a gyermeknapra a BKK számos akcióval készül. A társaság Facebook-oldalán már meghirdette gyermeknapi rajzpályázatát, amelyre a kisebbek közlekedéssel kapcsolatos alkotásait várja. Május utolsó vasárnapján, gyermeknapon pedig élő koncertekkel és színházi előadással várja a kisebbeket és a nagyobbakat. Vasárnap 10 órától a Kicsi Gesztenye Klub, délután 16 órától a Rutkai Bori Banda élő koncertjét, valamint 11 órától az Első Magyar Karantén-Színház Alíz csodaországban című előadását a TRIP hajóról ? a járványügyi szabályokra való tekintettel ? kizárólag a BKK Facebook-oldalán, élő közvetítésben lehet majd követni.

?A gyerekek számára az utazás maga a varázslat. Ezért a BKK minden évben nagy hangsúlyt fektet arra, hogy május utolsó hétvégéjén a gyerkőcök is aktív résztvevői lehessenek a közösségi közlekedésnek. Az online programok mellett számos fővárosi járaton várja ünnepi hangbemondás nemcsak a kicsiket, de a felnőtteket is: a nagykörúti 4-6-os villamoson péntektől vasárnapig gyerekek mondják be a megállókat, továbbá szinte a teljes hálózaton ismert mesék főhőseinek szinkronhangja köszönti majd a legkisebbeket és a nagyobbakat vasárnap. Emellett érdemes lesz figyelni a Rákóczi úti buszjáratok, a budai fonódó villamosok, illetve a 75-ös és a 80-as trolibusz elektronikus kijelzőjét is? ? mondta el Borsi Dávid, a BKK kommunikációs vezetője.

Ahogy a BKV Zrt. már közölte, a gyermeknapi hétvégétől, május 30-tól újra üzemel a Zugligeti Libegő is, amely júniusban és júliusban hétvégén és ünnepnap várja a fővárosi panorámát a szabadból megcsodálni vágyókat. A program az ünnepi hétvégén biztosan nagy tömegeket mozgat majd meg, ezért a BKK arra kéri az ügyfeleket, hogy fokozottan ügyeljenek a járványügyi ajánlásokra, a távolságtartással kapcsolatos szabályok betartására.

Budapest, 2020. május 27.

Budapesti Közlekedési Központ

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).