A hosszú hétvégén is lezárják a Margitszigetet

általa megosztva admin
Kategória:


A hosszú hétvégén is lezárják a Margitszigetet

A koronavírus-járvány további terjedésének megelőzése érdekében Karácsony Gergely főpolgármester a május 1-ével kezdődő hosszú hétvégére is elrendelte a Margitsziget lezárását. Pénteken, szombaton és vasárnap módosul a 4-es és a 6-os villamos, valamint a 26-os, a 34-es és a 106-os autóbusz közlekedése.

A korábbi, áprilisi hétvégékhez hasonlóan 2020. május 1-én (pénteken), 2-án (szombaton), és 3-án (vasárnap) 9:00 és 20:00 között ismét lezárják a Margitszigetet a budapestiek védelme érdekében. A lezárás idején a Margitszigetet is érintő járatok közlekedése az alábbiak szerint módosul:

  • a 4-es és a 6-os villamos nem áll meg a Margitsziget / Margit híd megállóban, csak lassítva áthalad;
  • a 26-os autóbusz ebben az időszakban nem közlekedik;
  • a 34-es és a 106-os autóbusz pedig nem áll meg a Margitsziget / Árpád híd megállóban.

Óbudán ? szintén járványügyi okokból ? a hosszú hétvégére lezárják az Óbudai-szigetet, a Római-partot és a Kossuth Lajos üdülőpartot. Ezekre a helyekre egyáltalán nem lehet majd belépni, még kutyát sétáltatni is tilos lesz. A VIII. kerületben a Mátyás téri, a Kálvária téri és a Golgota téri közparkok és a FiDo park lezárását rendelte el a kerület polgármestere.

A fővárosban utazókat arra kérjük, hogy ne megszokásból közlekedjenek. Utazásukat előzetesen, vagy akár menetközben tervezzék meg a BKK FUTÁR alkalmazással, amely továbbra is valós idejű járatinformációk alapján ajánlja fel az optimális útvonalat úti célunk eléréséhez. A weben a futar.bkk.hu címen, emellett iOS és androidos mobilalkalmazásként is elérhető BKK FUTÁR-ban beállíthatjuk, hogy a leggyorsabb, a legkevesebb átszállást, vagy a legkevesebb sétát igénylő utazási módot ajánlja fel, továbbá MOL Bubival és kerékpározással kombinált utazásokat is képes tervezni.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).