Site icon City Futi Futárszolgálat

Megújuló taxiállomások a fővárosban


Budapest, 2024. október 18. – Egy többlépcsős, ütemezett taxiállomás-felújító programba kezdett a Budapesti Közlekedési Központ. A tervek szerint ebben az évben a jelenleg meglévő mintegy 300 taxiállomásból közel 120-at újít meg a közlekedésszervező. A munkák a belvárosban kezdődtek, az év végéig pedig a külsőbb kerületekben található taxidrosztok is megújulhatnak.

A fővárosi taxiállomások jelentős hányada, közel a fele újulhat meg 2024-ben a BKK és a Budapest Közút közös programjában. A munkák több ütemben zajlanak: az elmúlt hónapokban számos taxiállomás újult meg Budapest főbb területein. Eddig mintegy 100 állomás kapott új útburkolati jel felfestést, és az év végéig további ütemeket is tervez a BKK.

A drosztok új felfestést kapnak, valamint minden olyan munkát elvégeznek, amelyek a taxiállomások biztonságos és kényelmes használatához szükségesek. Ennek köszönhetően több állomásnál is nagyobb, szélesebb terület áll majd a taxival közlekedők rendelkezésére.

 

 

Taxi-ügyintézés: az év eleje óta a BKK-nál

A BKK idén év elején vette át a taxiügyintézéssel kapcsolatos feladatokat a Budapest Közúttól.  Ennek részleteiről a társaság oldalán lehet több információt találni. A társaság kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fővárosban közlekedők – közlekedési módtól függetlenül, így taxival is – egyszerűen és gyorsan tudjanak utazni és tájékozódni. Ennek érdekében zajlik például a közösségi közlekedési járatok végállomásain található utastájékoztató elemek megújítása, amely most kibővült a taxiállomások rekonstrukciójával is.

 



Source link

Exit mobile version