Site icon City Futi Futárszolgálat

Index – Gazdaság – Csaknem négyezer vállalkozásnak ítélt meg támogatást az Energiaügyi Minisztérium


2841 projektre mostanáig több mint 13 milliárd forintot kötöttek le. A pénteki adatfrissítés szerint ebből mintegy 2,4 milliárd forintot már ki is fizettek a sikeresen pályázóknak – jelentette be hivatalos Facebook-oldalán az Energiaügyi Minisztérium (EM) pénteken.

Megismételték, hogy a jövő a zöldenergiáé, a legnagyobb szennyezők közé tartozó közlekedés zöldítése érdemben előmozdítja a klímavállalások teljesítését. A kormány 30 milliárd forinttal támogatja a hazai vállalkozásokat járműflottájuk környezetbarát korszerűsítésében. A bejegyzés szerint egy gépkocsira 2,8–4 millió forint állami hozzájárulás juthat, jelentősen csökkentve a belső égésű motoros autók árelőnyét és a nyertesek működtetési-karbantartási költségeit.

A teljes keretösszeg hatvan százalékára futott már be igénylés, a pályázati lehetőség jövő tavaszig nyitva áll a gazdasági társaságok előtt.

Már 65 ezer elektromos autó közlekedik a magyar utakon

A minisztérium kiemelte, a program kedvező hatása világosan megmutatkozik a zöld rendszámos járművek hazai statisztikáiban. A tisztán elektromos gépkocsikból már 65 ezer közlekedik Magyarországon, negyedüket idén helyezték forgalomba. A magyar mutatók 2024-ben több hónapban is rekordot döntöttek, minden idők legjobb adata a márciusé (2108), de a júniusi és szeptemberi bővülés is kétezer fölötti volt.

Az Energiaügyi Minisztérium a kizárólag elektromos hajtású autók számának megduplázásával számol 2026-ig. A tiszta és csendes járművekből a várakozások szerint két év múlva akár 120 ezer üzemelhet hazánkban a tárca közleménye szerint.





Source link

Exit mobile version