Kétségkívül ellentmondásos jelenet, amiből sok mindent ki lehet hozni.

A Magyar Kerékpárosklub szegedi alszervezete hétfőn egy képet tett közzé, amelyen egy bordó Tesla Model Y látható, utánfutóként egy nagy méretű aggregátorral, amiről elvileg a kocsit éppen töltik. A bejegyzésben, amellett, hogy felhívják a figyelmet a kétségkívül felemás jelenetre, hogy egy dízelmotoros egység tölt egy villamos egységet, kiemelik, hogy az elektromos autók is környezetszennyezők, csak máshogy, mint a normál autók, és pont akkora helyet foglalnak a városban, mint egy hagyományos kocsi. A kerékpár a legjobb alternatíva, ha élhető városokat akarunk.

A jelenettel kapcsolatban több oldal is megjegyzi, hogy az áramfejlesztő minden bizonnyal egy rendezvény miatt került a helyszínre, és már üzembe állítva, így miért ne lehetne róla tölteni egy elektromos autót is. Kevéssé is lenne logikus, hogy valaki egy aggregátort cipel ezért maga után, hacsak nem hatalmas trollkodásnak szánta az egészet.

Ráadásul úgy tűnik, az aggregátort éppen az elektromos autó húzta oda. Remélhetőleg ehhez viszont, nem ugyanígy töltötték fel. 

Mindenesetre, egy ilyen pillanatnak annyi szála és szintje van, hogy mindenki kedve szerint megtalálhatja benne a maga „igazságát” aszerint, melyik a leginkább hangsúlyos számára. A villanyautók kontra környezetvédelem, az élhető városok, a kerékpáros érdekvédelem, vagy akár azt, hogy nem minden csak annyi, mint elsőre látszik egy képkivágásból.