A kocsit Rákay vállalkozása a Mészáros Lőrinchez köthető MBH Bank cégének segítségével lízingelni.

Néhány napja került elő egy kép Rákay Philipről, amelyen egy drága Mercedest tisztít egy önkiszolgáló autómosóban. A fényképet az Átlátszó egy olvasója készítette, a portál akkor arról írt, hogy típustól függően akár 95 millió forintba is kerülhet a jármú. Az oknyomozó portál lekérdezte a kocsi rendszámát a kormányzati nyilvántartásban, ahol az autó eredetiségvizsgálatát alaposan dokumentálták, is további részletek derültek ki a Mercedesről.

Az adatokból kiderült, hogy Rákay a Mercedes-Maybach drágább, 95 millióról induló 680-as változatát választotta, az Obszidián-fekete/Kalahári-arany fényezés további 7,67 millióba kerül, így legalább 102 millió forint a számos további extrával felszerelt autó ára.

A portál szerint a jármű exkluzív nappa bőr kárpitozással rendelkezik Macchiato-bézs / Bronz-barna gyöngy színben, ami nem feláras, szemben a nyakfűtéses-lábmasszírozós hátsó ülésekkel, a fűthető kormánykerék-karimával és első-hátsó kartámasszal. A hátsó ülés összesen 4,4 millió forintba kerülhet.

A kocsiban egy 569 ezer forintos beépített hűtő is található, valamint pezsgőpohártartó két pohárral, előbbi 76 ezer forintba, utóbbi 328 ezerbe kerül.

A kocsi egyébként nem Rákay tulajdona, azt cége, a Norton Consulting Zrt. lízingeli az Euroleasing Pénzügyi Szolgáltató Zrt. segítségével, utóbbi a Mészáros Lőrinc-közeli MBH Bank tulajdona, erről a 24.hu írt.