Néhány hétig csak figyelmeztetést kapnak a figyelmetlen autósok az új helyszínen.

Hamarosan újabb területeken kell fizetniük a főváros XIV. kerületében a várakozásért az autósoknak. Május 8-tól indul a próbaüzem a Nagy Lajos király útja – Fogarasi út – Örs vezér útja – Örs vezér tere által határolt zónában, május 15-től pedig már csomagot kapnak az autósok – tudta meg az Énbudapestem. A május 15–21. közötti időszakban egy csekk nélküli figyelmeztetés lesz a szabálytalanul parkoló autók ablakán, a fizetős üzem május 22-től élesedik.

Zuglóban kétféle zóna van, B és C kategória, előbbi 450 Ft/óra, míg a másik 300 Ft/óra. A bővítés még nincs rajta a térképen:

A lap szerint Zugló vezetése két további területre terjeszthetné ki a fizetős zónát. Az egyik ilyen környék az Egressy út – Jerney utca – Fogarasi út – Nagy Lajos király útja által határolt terület, amely a májustól fizetőssé váló zónával szomszédos.

A másik a Csömöri út – Rákospatak utca – Vezér utca – Egressy út – Lőcsei út – Szugló utca – Fűrész utca – Bosnyák utca – Lőcsei utca által határolt terület, ez jelenleg ingyenes „parkolási oázis” a térképen.