Nem bírták a motorzúgást, pedig a pálya 1957 óta ott van.

Az év elején a kaliforniai Monterey-ben található Laguna Seca versenypálya környékén lakók egy csoportja pert indított a pálya ellen, azt állítva, hogy az zajszennyezést és forgalmi torlódásokat okoz a környéken.

A pálya tulajdonos cége és a nonprofit Monterey megyei felügyelőbizottság azonban peren kívüli egyezségre jutott a pert indító lakosok csoportjával, és ejtette a keresetet.

A megállapodás része, hogy a tulajdonos felbérel egy akusztikai tanácsadót, hogy készítsen egy hanghatástanulmányt, a megye pedig 75 ezer dollárt fizet az ügyben részt vevő ügyvédek ügyvédi költségeiért.

Az egyezség azt is előírja, hogy a pálya tulajdonosa csak olyan zajcsökkentő intézkedéseket hoz, amelyeket a tanácsadó javasol, amelyek a jogszabályok szerint engedélyezettek, és amelyek költsége nem haladja meg a 2 millió dollárt.

A létesítmény 1957 óta működik. A lakosok azzal érveltek, hogy a pálya nem tartja tiszteletben a megállapított zajvédelmi előírásokat, az alkalmazandó területrendezési törvényeket és a kaliforniai környezetvédelmi minőségi törvényt, valamint túlzott forgalmat okoz a környező utcákon.

A versenypálya a régió gazdasági forrása; 2022-ben az itt tartott rendezvényekből származó bevételek meghaladták a 246 millió dollárt.