Láthatóan elemében érezi magát a német pilóta, hogy számítanak rá.

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel, aki 2022 végén akasztotta szögre a sisakját, úgy tűnik újra aktivizálja magát. A német ugyanis Spanyolországban – az aragóniai versenypályán – egy teszten vesz részt a Porsche Penske Motorsport csapatában, hogy egy Porsche 963 Hypercart vezessen.

A teszt a következő Le Mans-i 24 órás versenyre való felkészülés jegyében zajlik. Ez egyelőre nem jelenti azt, hogy a Ferrari egykori pilótája is ott lesz a legendás francia hosszútávú versenyen, mert, mint azt a Porsche által kiadott hivatalos sajtóközlemény jelzi “jelenleg nincsenek további tervek a jövőre nézve”.

Mindenesetre a gyártó egyik prototípusának volánja mögött ült a Mortoland Aragónban 36 órás tesztelésen. “Alig várom, hogy tesztelhessem a Porsche 963-ast” – mondta Vettel – aki közölte azt is, hogy mindig is követte a többi versenysorozatot, és a kíváncsisága is megvolt, hogy kipróbálja a hosszútávú autóversenyzést.

Távozik a Forma-1 lelkiismerete: búcsú Sebastian Vetteltől

Minden idők egyik legnagyobbja, aki hihetetlenül fiatalon került fel az autóversenyzés csúcsára, de ahogy öregedett, úgy találta meg és használta egyre inkább a hangját, amellyel ugyanúgy képviseli a saját versenyzőtársai érdekeit, mint a méhekét, a nőkét és a bolygóét. Szégyenlős csodagyerekből lett négyszeres világbajnok, majd a paddock bölcse, akinek mindig van valami releváns mondanivalója a világról, amelyben élünk.