Ez lesz a márka csúcsmodellje.

Három évvel a koncepció bemutatása után a Dacia Bigster még mindig nem érkezett meg a kereskedésekbe. A Dacia leendő nagy SUV-ját azonban prototípus formájában már sikerült levideózni. A felvételek pedig megerősítik, hogy a szériaváltozat erősen hasonlít majd az új Dusterre.

Ez a modell lesz, amely tulajdonképp megkoronázza a román márka kínálatát: a legdrágább és a legnagyobb Dacia, amely ráadásul harmadik üléssorral rendelhető majd.

A motorháztető alatt nem lesznek nagy meglepetések. A ráncfelvarrott Duster kínálatát tekinthetjük irányadónak. A Dacia új SUV-ja benzinmotorokkal lesz kapható, amelyeket kisebb-nagyobb mértékben villamosított mild hibrid (MHEV) és öntöltő hibrid (HEV) technológiával látnak el.

Ha minden a tervek szerint halad, a Bigster valamikor az év második felében be is mutatkozik, de a kereskedésekbe csak 2025 elejétől juthat majd el. Árai még természetesen nincsenek, de a modell nagyjából 30 ezer euró (11,8 millió forint) környékén érkezhet. Romániában fogják gyártani, a Renault-csoport mioveni üzemében.