A független hazai újságírókat felvonultató szakmai zsűrin kívül a közönség is leadhatta a voksait – jövünk a győztesekkel.

Idén immár ötödik alkalommal hirdették ki az Év Magyar Autója díjazott modelljeit.

A városi autók kategóriában a Toyota C-HR győzedelmeskedett, a családi autók közül a Nissan X-Trail végzett az első helyen, az üzleti autók közül pedig az Opel Astra Sports Tourer kapta a legtöbb pontot.

Toyota C-HR

László Ferenc

A Mazda CX-60 a szabadidő-autók versenyében söpörte be a díjat, a Volkswagen Touareg a prémium autók kategóriájában diadalmaskodott, a kishaszonjárművek ligájában pedig egy másik VW, az Amarok lett az első. Sportautó fronton a BMW M2 tarolt.

BMW M2 M Performance

László Ferenc

A környezettudatos “zöld” modellek mezőnyében az MG4 győzött a városi autók kategóriájában, a Hyundai Kona Electric nyert a szabadidő-autók közül, a prémium ligában pedig a Lexus RZ végzett az első helyen.

Lexus RZ450e

László Ferenc

Az MG5 a zöld családi autó-, a BMW i5 a zöld üzleti autó-, a Nissan Townstar EV Van pedig a zöld kishaszonjármű kategóriában végzett az első helyen.

MG5 Electric

László Ferenc

Hazai gyártású modellként idén a győri Audi RS Q3 Sportback lett az Év Magyar Autója. Az Év Beszállítója a KION ITS Hungary lett, az Év Autós PR-szakember díjat Varga Zsombornak (Toyota, Lexus) ítélték oda.

Minden évben nagy példányszámú online és print lapok – így többek közt a HVG – elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri (Biró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter, László Ferenc, Miklós-Illés Kálmán) dönti el, hogy az egyes kategóriákban melyik lesz a hazai autópiacon a „legjobb”, a „legzöldebb” és a „legmagyarabb”, autó.

Az egy hónapig tartó közönségszavazáson bárki leadhatta a voksát 21 márka 39 modelljére. Idén az Opel Astra kombi változata, a Sports Tourer kapta a legtöbb szavazatot, megelőzve ezzel a második helyezett Nissan X-Trailt és a harmadik pozícióban végzett Toyota C-HR-t.

Opel Astra Sports Tourer

Opel

Az ünnepélyes 2024-es díjátadóra április 11-én a MOL Campuson megrendezendő új autóipari konferencián, a Budapest Automotive Summit keretein belül kerül sor.

Végül néhány felvétel a zsűritagok által a közelmúltban végzett csoportos tesztekről:

Év Magyar Autója 2024 zsűriteszt

László Ferenc

Év Magyar Autója 2024 zsűriteszt

László Ferenc

Év Magyar Autója 2024 zsűriteszt

László Ferenc

Év Magyar Autója 2024 zsűriteszt

László Ferenc

Év Magyar Autója 2024 zsűriteszt

László Ferenc