A hatalmas hajó háromezer méter mélyen nyugszik, közel 4000 autóval a rakterében.

Két perrel kell szembenéznie Németországban a Volkswagen-csoportnak, mert azt állítják egy Porsche akkumulátora okozta 2022-ben azt a hatalmas tüzet, amely végül a Felicty Ace teherhajó elsüllyedéséhez vezetett – írja az Automotive News.

Az egyik keresetet Stuttgartban nyújtották be, ahol a Volkswagen-csoporthoz tartozó Porsche székhelye található. Az eljárást féltucatnyi felperes indította, köztük a Mitsui OSK Lines, a hajó üzemeltetője és az Allianz, a hajó egyik biztosítója – közölte a bíróság szóvivője. A VW megerősítette a folyamatban lévő ügyeket, de további kommentárt nem kívánt adni.

A VW amerikai részlegének akkori belső e-mailjéből kiderült, hogy a hajón 3965 jármű volt. A teherhajó vesztesége egy kockázati modellező cég becslése szerint legalább 155 millió dollárjába kerülhetett az autógyártónak. A panamai zászló alatt közlekedő Felicity Ace a legénység kimentése után jó ideig sodródott a nyílt vízen, majd elsüllyedt és 3000 méter mélyen nyugszik azóta is.

A felperesek azt állítják, hogy a VW nem tájékoztatta őket az elektromos járművek szállításához szükséges óvintézkedésekről – közölte a stuttgarti bíróság.

No Title

A cargo ship carrying luxury cars caught fire at sea and Portugal’s Air Force was sent in to rescue the crew. It happened off the coast of the Azores where 22 crew members of the Felicity Ace were evacuated by the air force and the navy.

Bár az iratokat egy évvel ezelőtt már benyújtották, de a bírák még nem vizsgálták a per érdemi részét, mivel a felek azon vitatkoztak, hogy mekkora összegű biztosítékot kell letétbe helyezni ahhoz, hogy a per folytatódhasson.