Az egyikük szerencsésen megúszta, a másikat elütötték.

Az M0-s körgyűrűn kétszer is kutyák rohangáltak az elmúlt hónapban, ami igen veszélyes helyzeteket teremthet. Az egyik kutya hosszú percekig szaladgált az autópálya szigetszentmiklósi szakaszán, mielőtt a rendőrök le tudták terelni a pályáról. Bár az eb akkor eltűnt, később ismét felbukkant a környéken – írja az esetekről közölt videók kapcsán a Magyar Közút Zrt.

A másik kutya sajnos nem volt ilyen szerencsés, amikor ijedten szaladgált az autók között Dunakeszinél. A rendőrség és a közutasok azonnal intézkedtek, jelezve a veszélyt a pályán közlekedő járműveknek, de sajnos már késő volt, elütötték az ebet. Ez az eset rávilágít arra, hogy az ilyen helyzetekben mennyire fontos az autósok fokozott figyelme és az elővigyázatosság.

A gazdiknak is nagy felelősségük van, hogy megakadályozzák kedvenceik kiszökését otthonról – írja a közútkezelő. Egy elszabadult kutya nemcsak saját életét veszélyeztetheti, hanem másokét is, és könnyen eljuthat olyan helyekre, mint egy forgalmas autópálya, ahol komoly baleseteket okozhat.