Az autót anno a San Marinó-i Nagydíj alatt vitték el, Jean Alesi kocsijával együtt.

Londonban találták meg Gerhard Berger volt Forma–1-es autóversenyző csaknem 29 éve ellopott Ferrariját. Az osztrák expilóta Ferrari F512M-jét 1995 áprilisában, a San Marinó-i Nagydíj első időmérő edzése után lopták el ismeretlen tettesek Berger imolai szállodájának parkolójából, a Ferrari-istálló akkori másik versenyzője, Jean Alesi Ferrarijával együtt.

A Scotland Yard hétfőn bejelentette, hogy Berger Ferrariját az autókhoz kapcsolódó szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyosztálya Nagy-Britanniában megtalálta.
A beszámoló szerint a londoni rendőrség januárban értesítést kapott a Ferrari autógyártól arról, hogy egy amerikai vásárló tavaly egy brit közvetítő révén kívánt megvásárolni egy Ferrarit, ám a cég vizsgálatai kiderítették, hogy lopott kocsiról van szó.
A Scotland Yard ilyen ügyekre szakosodott részlege kiterjedt vizsgálatot indított, amelyből kiderült, hogy Berger ellopott autójáról van szó. Az ügyosztály kiderítette azt is, hogy a kocsit a 29 évvel ezelőtti lopás után nem sokkal Japánba szállítottak, és onnan érkezett 2023 végén Nagy-Britanniába.

Az ügyosztály négynapi vizsgálattal feltárta a kocsi múltját, és a Scotland Yard ezután lefoglalta a járművet, megakadályozva elszállítását Nagy-Britanniából – áll a londoni rendőrség hétfői beszámolójában.
A vizsgálatot vezető nyomozó, Mike Pilbeam közölte: szakértői becslések szerint a kocsi értéke megközelíti a 350 ezer fontot (162 millió forint). Hozzátette: az ügyben egyelőre nem vettek őrizetbe senkit, de a vizsgálat folytatódik. Pilbeam közölte azt is, hogy Alesi ellopott Ferrarija továbbra sem került elő.

A Scotland Yard hétfői tájékoztatásában hangsúlyozta: az autókra szakosodott szervezett bűnözés felderítésével foglalkozó ügyosztálya egyedül tavaly 418 járművet talált meg; ezek együttes értéke 31 millió font (14,3 milliárd forint) volt.

Az ügyosztály által 2023-ban megtalált nagy értékű járművek közül 326-ot szervezett bűnözői csoportoktól foglaltak le, és ezek összértéke 21 millió font (9,7 milliárd forint) volt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.