Miután meglobogtatott 200 ezer forintot, megkérdezte: „Ennyi elég lesz?”

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást folytat egy férfi ellen, mert megpróbált hivatalos személyeket megvesztegetni.

A középkorú férfi egy borsodi városban vezetett ittasan, amikor február 23-án éjszaka rendőrök megállították és meg akarták szondázni. A gyanú szerint a férfi csak sok unszolás után hajlandó volt kiszállni a kocsiból, majd a zsebéből elővett egy köteg készpénzt és egy húszezrest szó nélkül a rendőrök irányába nyújtott. A rendőrök figyelmeztették, hogy ez vesztegetés, majd miután a férfi még több pénzt, mintegy 200 ezer forintot kínált fel, megkérdezte, hogy „ennyi elég lesz?”

A rendőrök visszautasították a pénzt, bilincsbe verték és előállították a rendőrkapitányságra – írja az ügyészség közleménye.

Az elkövető többször volt már büntetve, jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt áll. Ezen túlmenően az elmúlt három évben összesen 12 szándékos szabálysértést követett el, köztük kilenc esetben közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt állapították meg a felelősségét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.