Elon Musk egy emojival és egy cigivel reagált a füstbe ment tervre.

Az Apple több forrás szerint is lemond arról a tervéről, hogy autót dobjon piacra, véget vetve ezzel a titokzatos projektnek, amely az elmúlt évtizedben hatalmas erőforrásokat emésztett fel – írja a The Guardian.

A vállalat vezetői egy keddi belső csapatmegbeszélésen tették a váratlan bejelentést, elbocsátásokat prognosztizálva és közölve a dolgozókkal, hogy sokan közülük átállnak a generatív mesterséges intelligencián való munkára.

Az Apple állítólag több milliárd dollárt költött az elektromos, félautonóm jármű kifejlesztésére a Project Titan kódnév alatt, és a program leállításáról szóló döntés jelentős visszalépést jelent korábbi stratégiához képest.

A cég vezérigazgatója, Tim Cook az elmúlt években többször utalt a vállalat autóval kapcsolatos terveire, bár soha nem kötelezte el magát teljes mértékben a termék bevezetése mellett. A vállalat olyan márkás autógyártó cégek vezetőit alkalmazta, mint a Lamborghini és a Tesla, hogy felügyelje a fejlesztést, és 2019-ben felvásárolta a Drive.ai nevű autonóm járművekkel foglalkozó startupot.

Az év elején a Bloomberg arról számolt be, hogy az Apple az autó várható megjelenési dátumát legalább 2028-ig elhalasztotta egyben az eredetileg tervezett teljesen autonóm jármű helyett a Tesla autóinak mintájára bizonyos önvezető képességekkel rendelkező járműre váltott.

Az Apple mostani döntése után, miszerint megöli elektromos autóját, a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk egy tisztelgést és cigarettát ábrázoló emojit posztolt az X-en.

Az Apple nem válaszolt a program megszüntetéséről szóló döntést kommentáló megkeresésre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.