Az elsőtől az utolsó csavarig megújult legendás japán terepjáró jelentősen drágább lett az elődjénél.

A sokak által az offroadozás etalonjának tekintett Toyota Land Cruiserből az elmúlt bő hét évtizedben több, mint 10,5 millió példány talált gazdára világszerte, és vélhetően a tavaly nyáron leleplezett új generációt is komoly mennyiségben értékesítik majd.

Az új Land Cruiser immár Magyarországon is rendelhető, a sokak által várva várt újdonság előfoglalási alapára 34,7 millió forint. Viszonyításképp, a 204 lovas 2,8 literes dízelmotorral szerelt kifutó modell készletes példányait 25-31 millió forintos áron jegyzik.A gyártó hazai képviselete azzal számol, hogy az újgenerációs Land Cruiser első példányai valamikor az év második felében érkeznek meg a hazai kereskedésekbe.

A TNGA-F platformra épülő újdonság az elődjénél jelentősen merevebb, a 31, 22 és 25 fokos terepszögek és a 22 centiméteres hasmagasság pedig igen jó terepjáróképességekkel kecsegtet.A 3,5 tonnás vontatási képességű új Land Cruiser Európában elsőként egy 201 lóerős teljesítményű 2,8 literes turbódízel motorral és nyolcfokozatú automata váltóval elérhető el, aztán 2025-ben érkezik majd egy 48 V-os lágyhibrid technikával kiegészített újabb dízel hajtáslánc is.

Megjegyzendő, hogy az USA-ban egy 48 lóerős villanymotorral kiegészített 326 lóerős 2,4 literes turbós 4 hengeres benzinmotorral debütál a modell.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.