Egy legalább hat méter hosszú SUV-t kell elképzelni.

A General Motors hagyományosan standard és nyújtott változatban gyártja a Cadillac Escalade-et. A köztük lévő hosszkülönbség általában mintegy fél méter. A hírek szerint ugyanezt megtartják az elektromos változatok esetében is.

Hamarosan érkezhet az új Cadillac Escalade villanyváltozatának hosszított verziója, az iQL. Egy óriás lesz, hiszen már az elektromos autó alapváltozata is 5,7 méter hosszú. Valószínűleg a SUV hossza legalább 6 méter lesz. Így a SUV nemcsak a modell történetének leghosszabb Cadillac Escalade-je lesz, hanem a legnagyobb személyszállító elektromos jármű is a piacon.

A Cadillac Escalade iQL masszív kialakítása nem változik – az autó egyszerűen csak hosszabb lesz, nagyobb a tengelytávja és a hátsó túlnyúlása az eredeti változathoz képest. A belseje sem változik, és lesznek 7 és 8 üléses változatok is.
A Cadillac Escalade iQL elektromos jármű megtartja 760 lóerős egységét és hatalmas, 200 kWh-s akkumulátorát. A hatótávolság körülbelül 700 km lesz. A felszereltség része a légrugózás és a kormányozható hátsó kerekek. A Cadillac Escalade iQL induló ára 150 000 dollár körül várható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.