Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelnek vádat azzal a motorossal szemben, aki a megengedettnél nagyobb sebességgel haladva összeütközött egy másik motorossal.

A vádirat szerint a férfi 2022. augusztus 14-én Héreg felől Bajna irányába motorozott, és egy kanyarban a megengedett 50 km/óra sebesség- és a kanyaríven biztonságos áthaladást biztosító 48-50 km/óra – helyett 85-90 km/órás sebességgel haladt, majd fékezett. Ennek hatására a motorkerékpár „felegyenesedett”, letért a megfelelő ívről, áthaladt a záróvonalon, és 65-70 km/óra közötti sebességgel nekiütközött a szemből érkező másik motorosnak.

A sértett az ütközést elkerülni nem tudta, motorja az út menti árokba csapódott. A balesetet észlelve egy harmadik motoros fékezett, emiatt egyensúlyát vesztette és felborult.

A sértett a balesetben maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést szenvedett. Az elkövetőnek nyolc napon túl gyógyuló sérülései lettek, míg a harmadik motoros nem sérült.

A Tatabányai Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt benyújtott vádiratban végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Az ütközésről a bukósisakra rögzített menetrögzítő kamera készített felvételt.