A kocsiban egy rémült sofőr és egy tizenéves gyerek ült.

Több szemtanúja is volt annak a közlekedési balesetnek, ami a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán történt kedden.

A 112 Press beszámolója szerint egy Mercedes nyergesvontató a Zanati úti körforgalmat elhagyva Körmend felé folytatta volna az útját. Az út sajátossága miatt a belső sávba érkezett, ahonnan a záróvonal után kisorolt volna a külső sávba. Itt érkezett a Mercedes mellé egy Volkswagen Polo, és a két jármű egy rövid ideig egymás mellett haladt. A záróvonal után a nyergesvontató vezetője az elmondása alapján belenézett a tükörbe, és mivel ott semmit nem látott, ezért kitette az irányjelzőjét és megpróbált kisorolni a külső sávba a jobbra tartási kötelezettsége miatt. Ekkor fordította maga elé a Volkswagent, ebből azonban semmit nem vett észre.

A lap úgy tudja, hogy sem a befordított gépkocsi vezetője, sem a mögötte érkezők nem dudáltak, így a kamionsofőr defektre, vagy a futómű meghibásodására gyanakodott és kisorolt a külső sávba, továbbra is maga előtt tolva az autót, benne a rémült sofőrrel, egy tizenéves fiúval és annak egy év alatti öccsével.
Az oldalirányba tolt személyautó végül egy lámpaoszlopnak ütközve „akadt le” a Mercedesről. A mentők az autóban utazó gyerekeket az édesanyjukkal együtt kórházba szállították kivizsgálásra.

(A címkép illusztráció.)

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.