Sébastien Ogier, illetve Kalle Rovanperä nevével fémjelzett limitált széria érkezett a 280 lovas megújult GR Yarisból.

Az általunk a közelmúltban alaposan letesztelt GR Yarisból január közepén mutatkozott be a ráncfelvarrt új kivitel, mely elsősorban nagyobb teljesítményéről, opcionális automata váltójáról és új műszerfaláról ismerszik meg. És amelyből most bemutatkozott egy kétféle változatban elérhető új limitált széria.

Az újdonság kifejlesztésében a Toyota Gazoo Racing World Rally Team világbajnok pilótái, Sébastien Ogier és Kalle Rovanperä segédkeztek.A 280 lóerős teljesítményű, illetve 390 Nm csúcsnyomatékú 1,6 literes 3 hengeres turbómotorral és 6 fokozatú kézi váltóval szerelt limitált szériás GR Yarisokban a normál Gravel és Track üzemmódok helyét egyedi új üzemmódok vették át.

A matt szürke Ogier Edition GR Yarisban Morizo és Seb, a színes karosszériájú Rovanperä Edition GR Yarisban pedig Donut és Kalle módok állnak a sofőr rendelkezésére.Az egyedi díszítőelemekkel és eltérő külső-belső hangulattal támadó Ogier Editionből és Rovanperä Editionből 100-100 darabot fognak gyártani, és az erősen limitált szériából információink szerint egy-egy példány érkezik majd Magyarországra.

Egyelőre nemcsak a limitált szériás, hanem a normál kivitelű új GR Yaris ára is ismeretlen, a 261 lovas kifutó szériát 17-18,5 millió forintos áron jegyezték.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.