Az immár csak kombiként gyártott német családi autóért alaphangon 16 millió forintot kell fizetnünk.

A Volkswagen tavaly nyár végén leplezte le az elsőtől az utolsó csavarig teljesen megújult Passatot, melynek most a magyar áraira is fény derült.

Cikkünk írásakor legolcsóbban 16 millió forintból úszható meg egy új VW Passat megvásárlása, ennyibe kerül ugyanis egy Business felszereltségű, 150 lóerős 1,5 literes 4 hengeres turbós benzinmotorral, illetve 7 fokozatú DSG automata váltóval szerelt lágyhibrid alapmodell.
Hasonló felszereltség mellett 16,7 millió forintos indulóáron jegyzik a 150 lovas 2 literes 4 hengeres turbódízelmotorral és szintén DSG váltóval felvértezett kivitelt.

A csúcsot jelenleg az utóbbi hajtásláncú Passat sportos hangulatú R-Line verziója jelenti, melyért minimum 18,2 millió forintot kell fizetnünk. A TDI motoros Passatok egy teli tankkal akár 1400 kilométert is képesek megtenni.
Viszonyításképp, a Passat elektromos testvérmodelljének tekinthető ID.7 szedán 23,8 millió forinttól indul 286 lóerővel és 613 kilométeres WLTP-hatótávval, az 545-1714 literes puttonyú kombi verzió a későbbiekben érkezik majd.

Az új Passat a szintén vadonatúj, de egyelőre még ismeretlen hazai árú Skoda Superbhez hasonlóan most először Pozsonyban készül, és a cseh testvérmodelljétől eltérően szedán változatban már nem gyártják, hanem csak 690-1920 literes csomagterű kombiként.
A későbbiekben érkező 100 kilométeres e-hatótávú, illetve akár 1000 kilométeres összhatótávolságú plug-in hibrid benzines Passatok árát egyelőre még nem fedték fel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.