Komoly árversenybe kezdett megint a Tesla.

Szerdán tette közzé akciós árait hírlevelében a magyar vásárlók számára a Tesla, és többek közt arra hivatkoztak, hogy az árváltozással a nemrégiben itthon kiírt villanyautós támogatásokra reagáltak. A legnépszerűbb modelljük árát csökkentették jelentősen, hárommillió forinttal. A pontos árakat itt lehet megnézni, mindenesetre így a Model Y  bőven befér a 20 milliós felső árhatárra belőtt támogatható modellek közé.

A cég persze nem csak Magyarországon akciózott, hanem leginkább a német piacnak üzent. Két héttel az új év beköszönte előtt ugyanis a német kormány teljesen váratlanul bejelentette, hogy azonnal megszünteti az elektromos járművek vásárlásának támogatását.

A Tesla most pontosan ötezer euróval (1,9 millió forint) csökkentette a Model Y Long Range és a Model Y Performance árát, így az előbbi ára 49 990 eurótól (19,9 millió forint), utóbbi 55 990 eurótól (21,3 milli forint) indul, ami 9, illetve 8 százalékos kedvezményt jelent a korábbi értékekhez képest.

Érdemes tudni, hogy a Model Y volt a legkelendőbb elektromos autó Németországban tavaly, körülbelül 45 800 eladással. Ha az összes modellt nézzük, akkor viszont már nem a Tesla az első, hanem a Volkswagen, mivel a német cég 2023-ban 70 628 darab villanyautót adott el, ami 12 százalékos növekedés, míg a Tesla eladásai kilenc százalékkal, 63 685 autóra estek vissza.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.