Az olasz gyártó 1000+ lóerős hibrid szupersportkocsija iránt világszerte igen komoly érdeklődés mutatkozik.

A Lamborghini tavaly tavasszal mutatta be az Aventador sokak által várva várt utódját, az ősszel Magyarországra is megérkezett Revueltót, mely a legfrissebb híradások szerint igen kelendő.

Az olasz gyártó arról számolt be, hogy a Revuelto teljes gyártási kapacitása le van már foglalva egészen 2026 végéig, vagyis aki most rendel ilyen autót, az várhatóan csak 2027 elején ülhet majd bele az új kocsijába.

A Revuelto 6,5 literes V12-es szívó benzinmotorra épülő hibrid hajtáslánca 1015 lóerős teljesítményű, az összkerékhajtású szupersportkocsi 2,5 másodperc alatt pattan fel 0-ról 100-ra, és akár 350-nel is képes száguldani.
A budapesti szalon első Revueltója

A nyolcfokozatú automata váltós modell közel 1,8 tonnát nyom a mérlegen – a későbbiekben várhatóan erősebb és könnyebb változatokban is elérhetővé váló típus indulóára 200 millió forint magasságában alakul.
Története során először tavaly értékesített a Lamborghini 10 ezernél több autót: a 10 112 darabos mennyiség 10 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

A gyártó legnépszerűbb típusa a 666 lóerős biturbó V8-cal felvértezett Urus szabadidő-autó, de a szívó V10-re épülő és a kínálatból éppen távozóban lévő Huracán is kiválóan fogyott tavaly.

 


Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.