A VW konszern spanyol márkája egy limitált szériás új Ibizával teszi emlékezetéssé a jeles évfordulót.

A Seat 1984-ben dobta piacra kompakt modelljét, az Ibizát, melynek öt generációjából eddig több mint 6 millió példány került forgalomba. A negyvenedik születésnap alkalmából most egy új limitált szériás Ibiza látott napvilágot.

A Seat Ibiza Anniversary exkluzív Graphene Grey fényezéssel és Cosmo Grey 18 colos könnyűfém felnikkel áll hadrendbe.Anniversary Limited Edition feliratokkal találkozhatunk többek közt a B oszlopon és az első küszöbön, ezenkívül pedig a sportos hangvételű ülések mellett sem mehetünk el szó nélkül.

A még az első negyedévben rendelhetővé váló újdonság hajtásláncával és felfüggesztésével kapcsolatban egyelőre nem nyilatkoztak a gyáriak, mint ahogy a gyártási mennyiségről és az árról sem.A Seat Ibiza 7,9 millió forinton nyit Magyarországon, mely összeg ellenében egy 95 lóerős 1 literes 3 hengeres turbós benzinmotorral és 5 fokozatú kéziváltóval szerelt Style alapmodell vezethető haza.

A másik végletet jelentő, 150 lovas 1,5 literes 4 hengeres motort és 7 fokozatú DSG automata váltós felvonultató kivitel alapára 10,6 millió forint.


2023-ban 519 100 autót értékesített a vállalat, ami éves szinten 35 százalékos növekedést jelent. A VW-konszern spanyol márkája tavaly 230 700 Cuprát és 288 400 Seatot adott el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.