A mesterséges intellgencia nemcsak a Volkswagenek, hanem a Skodák infotainment rendszerét is meghódítja magának.

A Volkswagen a napokban Las Vegas-ban megrendezett CES 2024 szakkiállításon jelentette be, hogy tavasztól kezdődően az új modelljein elérhetővé teszi a ChatGPT-t, most pedig a konszern cseh márkája számolt be hasonló fejleményekről.

Az MEB GP és MQB EVO platformos új Skodákon az év közepétől kezdődően az alapfelszereltség részévé válik a Cerence Chat Pro segítségével megvalósított, Laura hang asszisztensbe integrált ChatGPT.
Az egyes Enyaq villanyautókban, az újgenerációs Superbekben és Kodiaqokban, valamint a felfrissített Octaviában elérhető új mesterséges intelligenciának köszönhetően egyszerű hangparancsok révén nemcsak az infotainment rendszer, a navigáció és a légkondicionáló különböző funkciói lesznek elérhetők, hanem ily módon akár általános jellegű kérdésekre is válaszokat kaphatunk.
Klaus Zellmer, a Skoda első embere próbálgatja a ChatGPT-t

A ChatGPT nem fér hozzá a jármű adataihoz, és a személyes információk sincsenek veszélyben – a kérdéseket és a válaszokat azonnal törli a rendszer.

A mesterséges intelligencia használatához nem kell új alkalmazást telepíteni vagy új felhasználói fiókot létrehozni, egyszerűen elég annyit mondani, hogy „Okay, Laura”, vagy megnyomni a kormány egyik gombját.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.