A duplamotoros összkerékhajtású elektromos autó teljesítménye megközelíti az 500 lóerőt.

A Sony Honda Mobility egy évvel ezelőtt a CES 2023-on tárta először nagyközönség elé vadonatúj elektromos autóját, az Afeelát, melynek egy a sorozatgyártáshoz közelebbi változatáról a napokban zajló CES 2024-en hullott le a lepel.

A 2024-es évjáratú, fejlett önvezető funkciókkal rendelkező prototípust egy PlayStation DualSense játékvezérlő segítségével terelték fel a színpadra. Az elődhöz képest elhanyagolható mértékben változott a design, a legfontosabb újdonság a korábban alkalmazott digitálist váltó hagyományos visszapillantó tükör.A 4,91 méter hosszú, 1,9 méter széles, 1,46 méter magas és kereken 3 méteres tengelytávolságú, vagyis körülbelül Tesla Model S méretű szedánt alacsony légellenállásúnak ígérik, miközben az utasterében akár öten is kényelmesen helyet foglalhatnak.

A hamarosan a PlayStation konzolon futtatható Gran Turismo 7 szimulátorban is felbukkanó Afeela műszerfalán és első üléseinek háttámláin is méretes és nagyfelbontású kijelzők kaptak helyet, a kormány yoke kialakítású.A 21 colos első és 22 colos hátsó kerekeken gördülő újdonság mozgatásáról két villanymotor gondoskodik, az összkerékhajtású kocsi összteljesítménye 489 lóerő.

A hatótáv egyelőre ismeretlen, a 91 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor AC-n 11, DC-n maximum 150 kW-tal tölthető.A sorozatgyártás a tervek szerint 2025-ben kezdődik meg, az első példányokat 2026 elején vehetik át a vásárlók – az árról egyelőre nem tettek említést a cég képviselői.Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.