A német prémiumgyártó Las Vegasban a CES-en demózza vadonatúj operációs rendszerének képességeit.

A CES 2024-en javában zajlik az élet: a Volkswagen itt jelentette be, hogy tavasztól ChatGPT-t telepít kocsijaira és itt mutatta meg először a felfrissített Golf GTI-t, a BMW itt mutatta be Alexa-alapú legújabb digitális asszisztensét, és a Mercedes is ezen a rendezvényen demózza vadonatúj operációs rendszerének képességeit.

Emlékezetes, hogy a Mercedes 2018-ban a legkisebb modelljében, az A-osztályban leplezte le a többek közt mesterséges intelligenciával is felvértezett vadonatúj MBUX felhasználói felületet, mely azóta több frissítésen is átesett. És most itt a stuttgarti cég legújabb fejlesztése, az MB.OS.
Faltól falig kijelző, avagy a már jól ismert Hyperscreen/Superscreen
Az új operációs rendszer a gyártó ígérete szerint minden korábbinál gyorsabb és hatékonyabb működésű, a generatív mesterséges intelligenciára épülő, a szokásainkból folyamatosan tanuló virtuális asszisztens pedig kiválóan ért az emberi szóból, és szintén emberi módon reagál a különböző parancsokra és kérdésekre.

A fejlett 3D grafikát felvonultató Surround Navigation rendszert, valamint új videólejátszó és játék funkciókat felvonultató MB.OS hamarosan elérhetővé fog válni a Mercedes sorozatgyártású modelljein.A Mercedes a CES 2024-en tartja az MMA platformos és már MB.OS-t futtató Concept CLA Class észak-amerikai premierjét, mely prototípus nem más, mint a Kecskeméten gyártott és nemrégiben általunk is alaposan letesztelt CLA tisztán elektromos következő generációjának előfutára.


Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.