Index – Belföld – Karácsony Gergely lecserélését pedzegeti egy fideszes politikus

általa megosztva admin
Kategória:


Mint ismert, az Index birtokába került levelezés alapján, amely Draskovics Tibor, a BKK igazgatósági elnöke és Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója között zajlott, a 2020 óta változatlan, évi 7,4 milliárd forintos összeg helyett a Lázár János vezette minisztérium utolsó ajánlata 8,6 milliárd forint volt, amit a BKK nem fogadott el. Közben többen is bekapcsolódtak a vitába:

Legutóbb pedig Nagy Bálint szállt be a vitába egy Facebook-bejegyzéssel.

A vita nem 1-2 milliárdról szól. A vita elvekről szól

– kezdte pénteki Facebook-bejegyzését Nagy Bálint. Az országgyűlési képviselő szerint a főváros közlekedése nem a vidék rovására, hanem csak azzal összhangban fejleszthető. Szerinte azonban ma nem ez a helyzet.

A közpénz, ami a Karácsony Gergely vezette önkormányzatnak a közösségi közlekedés jogcímén jár, arányaiban is több, mint amennyit bármely másik magyar település kap

– írta bejegyzésében a politikus. „Karácsony önkormányzata mégis többet kér, akár a vidék rovására is. Ez nem a Budapest–vidék ellentét mesterséges szítása, ahogy Ungár Péter főpolgármester-jelöltje szereti mondani hivatalosan még be nem vállalt kampányában. Ez egy évtizedek óta létező igazságtalanság, amit kezelni kell. Nem Budapest rovására, de a vidék javára!” – fűzte hozzá.

Nagy Bálint: Változásokra van szükség

A politikus azzal folytatta, hogy az általa ideálisnak tartott fejlődésre van lehetőség, ehhez azonban szerinte változásokra van szükség.

Tarlós István hasonló feltételekkel képes volt működtetni a főváros közlekedését óriásdugók és kifizetetlen számlák nélkül, Karácsony nem képes

– fogalmazott Nagy Bálint. Ez szerinte arra utal, hogy nem a pénz kevés, hanem a gazdálkodás rossz. „Mert nem az veszélyezteti a főváros és az agglomerációjának közlekedését, aki kecskére nem akar még több káposztát bízni, hanem az, aki csak használná az adóforintokból fenntartott szolgáltatásokat, de fizetni nem hajlandó értük” – érvelt a Fidesz–KDNP politikusa.

Ha Karácsony Gergely nem képes működtetni azt a rendszert, amit Tarlós István még képes volt, akkor vagy a közlekedési rendszert kell lecserélni vagy a főpolgármestert

– fogalmazott Nagy, hozzátéve, hogy az előbbi a közlekedési kormányzat joga és felelőssége, az utóbbi természetesen a budapesti polgároké. „Egy bizonyos: az ÉKM a maga részét elvégzi, tragédia pedig nincs, hiszen ha valaki március 1-je után MÁV-, Volán- vagy HÉV-járművön szeretne utazni, akkor egyszerűen megveheti a vármegye vagy országbérletet, ami tökéletesen működik, bátran mondom, hiszen immár 4 milliót vásároltak meg az utasok” – zárta a bejegyzést.

(Borítókép: Nagy Bálint 2023. december 17-én. Fotó: Katona Tibor/ MTI)

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.