Ahogy a gyári CLE, úgy az egyedi Shooting Brake koncepció mögött is egy magyar designer áll.

A Mercedes tavaly nyáron leplezte le a C-osztály és az E-osztály korábbi kupé változatait „egy személyben” váltó teljesen új modelljét, a CLE Coupét, melyből az év végén érkezett meg az első igazán sportos AMG változat.

A Filczer Balázs designer által rajzolt négyszemélyes kupé AMG 53-as verziója elsősorban agresszívabb külsejéről, sportos hangulatú belsejéről, illetve tekintélyt parancsoló teljesítményéről ismerszik meg.
Illetve arról, hogy csak kupé, illetve kabrió változatban készül, viszont a virtuális tuning hazai nagymestere, X-Tomi megmutatja nekünk, hogy körülbelül hogyan festene a típus látványos Shooting Brake, vagyis kétajtós sportkombi verziója, mely a valóságban várhatóan sajnos sosem fog elkészülni:
A 381+23 lóerős és 4,4 másodperces 0-100-as szintidejű CLE 450 fölé pozicionált AMG 53 3 literes 6 hengeres turbós benzinmotorja 449 lóerős teljesítmény és 600 Nm-es csúcsnyomatékot ad le a négy kerékre. A 48 V-os lágyhibrid technika 23 lóerővel és 205 Nm-rel száll be a hajtásba.

Az álló helyzetből 100-as tempóra 4,2 másodperc alatt katapultáló új AMG végsebessége 250 km/h-ra van korlátozva, de az AMG Driver’s Package megrendelését követően akár 270-nel is száguldhatunk vele.
A kilencfokozatú automata váltón kívül említést érdemel többek közt a 14,6 colos első, illetve 14,2 colos hátsó féktárcsa, a hátsó kerekeket maximum 2,5 fokkal elforgató összkerékkormányzás, illetve az 5,8-7,6 centiméterrel kiszélesített karosszéria.

A 19-20 colos kerekeken gördülő Mercedes-AMG CLE 53 Coupé ára egyelőre ismeretlen – viszonyításképp, a Mercedes CLE 450 Coupé magyarországi indulóára 27,6 millió forint.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.