Itt a megoldás azok számára, akik esetleg túl visszafogottnak találják a BMW XM Label Redet.

A közelmúltban volt szerencsénk beülni a valaha készült legerősebb sorozatgyártású közúti BMW, az XM limitált szériás Label Red kivitelébe, mely mindössze 500 példányban gyártott modellből most egy új tuningverzió érkezett.

A Larte Design úgy gondolta, hogy a brutálisan erős hajtáslánchoz felesleges lenne hozzányúlni, így ezúttal csak optikai tuningot kapunk.A tizenhét karbonszálas elemet és egyedi 23 colos könnyűfém felniket felvonultató szett ára közel 20 millió forint.

Az XM Label Red 5,11 méter hosszú, 2 méter széles, 1,75 méter magas és 3,1 méteres tengelytávolságú, a tömege pedig megközelíti a 2,8 tonnát, vagyis még a tisztán elektromos iX-nél is nehezebb.Az Egyesült Államokban gyártott XM Label „szíve” egy 585 lóerős teljesítményű, illetve 750 Nm nyomatékú 4,4 literes biturbó V8-as benzinmotor, mely egy nyolcfokozatú automata váltón keresztül hajtja a négy kereket, melyek közül alapvetően a hátsókra érkezik több erő.

A hajtásláncnak egy 197 lóerős és 280 Nm-es produkcióra képes villanymotor is a részét képezi. Az összteljesítmény 748 lóerő, a rendszernyomaték kereken 1000 Nm. Az álló helyzetből 100-ra 3,8 másodperc alatt katapultáló SUV végsebessége 250 km/h-ra van korlátozva, de az M Driver’s Package megrendelésével 290 km/h-ra emelhető a limit.

Az XM Label alaphangon 82,2 millió forintba kerül, a limitált szériás XM Label Red pedig 85,9 millió forinton nyit.


Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.