Elkészült a budafoki körforgalom

általa megosztva admin
Kategória:


Budapest, 2023. december 11. – A gyorsabb és biztonságosabb haladást segítve körforgalom létesült a BKK beruházásában a XXII. kerületi Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában. A Budafok-Tétény közlekedését meghatározó útfelújítás révén megújult az útpályával párhuzamosan haladó kerékpárút, és javultak a gyalogosközlekedés feltételei is.

A XXII. kerületi beruházásnak köszönhetően gyorsabban és biztonságosabban lehet a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca kereszteződésének környezetében közlekedni.

A körforgalom létesítésével jelentősen megváltozott a csomópont forgalmi rendje és kialakítása. A BKK célja az volt, hogy segítse a gyorsabb haladást a Tóth József utcából Budafok felé, illetve az építési munkák és a forgalomtechnikai beavatkozások révén csökkentse a közlekedés veszélyeit az autóval, a kerékpárral és a gyalog közlekedők számára is.

 

A beruházás során a BKK

körforgalmat épített a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út, Mária Terézia utca kereszteződésében;

átépítette a Nagytétényi úttal és a Mária Terézia utcával párhuzamosan haladó kerékpárutat;

a Donszky Árpád utcai csomópontig felújította a hozzá csatlakozó Mária Terézia utcát, ahol csaknem 350 méter hosszú buszsávot létesített, így segítve az autóbusszal közlekedők gyorsabb haladását;

átépítette a Donszky Árpád utca és a Budafok-Belváros vasútállomás közötti, Mária Terézia utcai kereszteződést;

felújította a járdákat és a járdaszegélyeket, akadálymentes gyalogos-átkelőhelyeket alakított ki, ezért a lakók és a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá vált az útszakasz;

felújította a közvilágítási hálózatot, a hozzá tartozó oszlopokat és lámpatesteket, valamint

több mint 20 fát telepített és 880 cserjét ültetett el.

 

Tóth József utcai beruházás.

 

A föld alatt is megújult a Tóth József utca környezete

A beruházás része volt, hogy a BKK megújította a csapadékvíz-elvezető rendszert, amely a korábbinál hatékonyabban vezeti el a Tóth József utcából leérkező vizet. A közműkiváltási munkák során a kivitelező korszerűsítette az elektromos ellátóhálózatot, korszerű csövek lefektetésével felújított egyes ivóvízvezeték-szakaszokat, új tűzcsapokat helyezett el és elvégezte a távközlési hálózatok kiváltását.

Az útépítés idén februárban kezdődött, és december elején ért véget, a részletekről ezen a linken olvashat. A körforgalom a jóváhagyott terv szerint elkészült, és rendeltetésszerű használatra alkalmas. A jelenleg is zajló műszaki átadás-átvételi folyamat során kisebb helyszíni munkákkal járó apró hibajavítások még előfordulhatnak.

Tóth József utcai beruházás.

A körforgalom-építés egy nagyobb projekt első üteme, a következő jelentős kerületi beruházás a Városház tér és környezetének komplex megújítása lehet. Ennek részleteit a főváros közlekedési fejlesztéseit összefoglaló, idén felülvizsgált és a Fővárosi Közgyűlés által októberben ellenszavazat nélkül elfogadott Budapesti Mobilitási Terv (BMT) tartalmazza. Jelenleg nem biztosított a pénzügyi háttere, de a szükséges források rendelkezésre állása esetén többek között

megújulhat a Kossuth Lajos utca és a Mária Terézia utca is;

B+R parkolót alakítanának ki a Városház térnél;

új gyalogos-átkelőhelyek létesülhetnek;

akadálymentessé válhat három környékbeli villamosmegálló (Budafoki elágazás, Leányka utcai lakótelep és Savoyai Jenő tér).

 

Élhetőbbé tesszük Budapestet: a tervezett ütemben zajlanak a felújítások

A szűkös anyagi források ellenére a BKK mindent megtesz a fejlesztések megvalósításáért. A nagyszabású, hosszabb ideig tartó munkák közül elkészült a Blaha Lujza tér és a Lánchíd felújítása is. Az útfelújítási program eleme az újpesti István út és a Pozsonyi utca tervezése, a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának korszerűsítési terve, illetve zajlik a Budakeszi út–Zugligeti út és a Budakeszi út–Szilágyi Erzsébet fasor–Hűvösvölgyi út csomópont fejlesztésének tervezése.

A BKK egy rendszeresen frissülő, egyszerűen használható gyűjtőoldalon teszi könnyen kereshetővé és átláthatóvá az információkat a projektjeiről. Ezen a linken a társaság összes érdemi beruházása – jelenleg több mint 130 projekt – megismerhető, és ez a szám folyamatosan növekszik.

 

A fotógalériában szereplő képek a beruházás előtti és utáni állapotot mutatják.Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.