A Lada terepjáróiba visszatér a blokkolásgátló, ezenkívül pedig a motort is modernizálták egy keveset.

A háborús szankciók miatt a közelmúltban igen szorult helyzetbe kerültek az orosz autógyártók, így például a 46 éve folyamatosan gyártásban lévő és általunk is alaposan letesztelt jó öreg Nivából a tavalyi év közepe óta kényszerűen kimaradt a blokkolásgátló.

Most azonban visszatér az ABS mind a Niva Legendbe, mind pedig a Niva Travelbe, a 2024-es modellévtől kezdve az összes ilyen autót gyárilag blokkolásgátlóval vértezik fel.

Ugyancsak alapáron jár mostantól az Euro-5 szabványú motor, a jobban felszerelt orosz terepjárókban pedig többek közt sebességhatároló funkciós tempomat és fedélzeti számítógép is található.

A megújult Niva Legend 927 500 rubeles (3,6 millió forint), a felfrissített Niva Travel pedig 1 215 500 rubeles (4,7 millió forint) alapáron kapható.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.