Ritkán akad lehetőség lecsapni egy Mercedes-AMG One-ra, most azonban itt a lehetőség, máris lehet készíteni az átutalást.

A Mercedes-AMG 2017-ben jelentette be F1 technikájú közúti hipersportkocsiját, mely végül csak 2022-ben elkészült típusból mindössze 275 darab készül, és az összes jó előre elkelt.

Most azonban itt a lehetőség, a megfelelő pénzmennyiség birtokában bárki lecsaphat erre a kívül-belül fekete Mercedes-AMG One-ra:
Az erősen limitált szériás különlegesség Dubajban vár új gazdára. Az árról csak a komoly érdeklődőknek nyilatkoznak, mindenesetre állítólag átszámítva mintegy 1,6 milliárd forintot kér az eladó.

Az 1,1 milliárd forintos listaárú AMG One mozgatásáról egy belső égésű- és négy elektromotor gondoskodik. A középen elhelyezett 1,6 literes V6-os turbómotor főtengelye percenként akár 11 000-et is foroghat, ami alig marad el az F1-es testvér 13 500-as maximális fordulatszámától.
Lényeges különbség továbbá, hogy míg az F1-autó motorja körülbelül 4 000 kilométert bír ki, addig a full karbon monocoque-ot kapott AMG One hátsó kerekeket hajtó erőforrását „csak” 50 000 kilométerenként kell felújítani. Az Euro 6-os szabványnak megfelelő benzines egység 9000-es fordulaton adja le 574 lóerős legnagyobb teljesítményét, literteljesítménye pedig eléri a 359 lóerőt.

Az első tengelyen két darab, összesen 322 lóerős elektromotor található, melyek percenként akár 50 000-es fordulatszámra is képesek. Hátulra is került két villanymotor, melyek 163, illetve 122 lóerős teljesítménnyel bírnak. A Mercedes szerint az MGU-H-val és MGU-K-val is felvértezett, hétfokozatú sebességváltós autó esetében a turbólyukat, mint olyat lényegében teljesen el lehet felejteni. Sőt!
Az 1 063 lóerős teljesítményű és 1,7 tonnás összkerékhajtású sportkocsi 2,9 másodperc alatt tudja le a 0-100-as sprintet, 7 másodperc alatt ugrik fel 0-ról 200-ra, és a végsebessége eléri a 352 km/h-t.

A fékezéskor az akkumulátorokba energiát visszatöltő, F1-kormányos és 8,4 kWh-s aksit kapott AMG One tisztán elektromosan is képes suhanni, még pedig maximum 18 kilométert.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.