Index – Belföld – Még az elítélteket is kivezényelték az utcára havat lapátolni

általa megosztva admin
Kategória:


Jelezte: a havazás szerda délután kezdődött, és szükségessé vált a börtönök előtti járdákon és parkolókban is a hó eltakarítása. A főváros mellett Vácon, Márianosztrán, Miskolcon, Kaposváron, Sátoraljaújhelyen, Kecskeméten, Baracskán és Pálhalmán is több tucat rab végezte, illetve végzi jelenleg is a hómentesítést.

Felidézte: az elmúlt években többször előfordult, hogy a közterületek takarításában a fogvatartottak munkájára is igényt tartottak az önkormányzatok.

A büntetés-végrehajtási szervezet most is figyelemmel kíséri az időjárási körülményeket, és az intézetek idén is felkészülten várják az önkormányzati megkereséseket – tette hozzá.

Kiemelte, a nagyrészt jóvátétel vagy munkáltatás során megvalósuló jégtörés, utcaseprés és hóeltolás amellett, hogy a társadalom számára hasznos tevékenység, segít a fogvatartottak társadalomba való visszailleszkedésében.

Minden hazai intézetnek van jóvátételi programja, amelynek keretében elsősorban közintézményeknek – iskoláknak, óvodáknak, kórházaknak, bíróságoknak, idősek otthonának – igyekeznek munkájukkal segíteni az arra önként vállalkozó elítéltek: takarítanak, tereprendeznek, felújítanak, vagy éppen havat takarítanak, mikor mire van szükség – mondta Makula György ezredes.

Csütörtök reggelre hótakaró fedte be szinte az egész országot. A hajnali havazás fennakadásokat okozott országszerte: kidőlt fák és leszakadt vezetékek miatt nehézkes a tömegközlekedés, több alsóbbrendű út járhatatlanná vált hóátfúvások miatt. Ezért telefonon kerestük Reisz András meteorológust, aki elárulta, holnap már átvonul felettünk a csapadékzóna, így a havazás hamar véget érhet.

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.