Index – Belföld – Győrfi Pál elmondta az Indexnek, milyen balesetekhez kellett kimennie a mentőknek a hó miatt

általa megosztva admin
Kategória:


Az elmúlt 24 órában 3750 eset, vagyis egy csapadékmentes decemberi naphoz képest nagyjából 10 százalékkal több riasztás érkezett az Országos Mentőszolgálathoz, ezek között vegyesen voltak rosszullétek, balesetek, sérülések – tájékoztatta lapunkat Győrfi Pál. Reggel 10 óráig a fővárosban 200, országosan 750 hívás érkezett a mentésirányításhoz.

A gyalogosoknál többségében esésekből származó, jellemzően enyhébb, nyolc napon túl gyógyuló végtag-, láb-, fejsérülésekről volt szó. 

Apafa és Debrecen között azonban a MÁV a kora reggeli órákban halálos vonatgázolásról számolt be, a helyszínelést követően a vonalon már fél 11 körül helyreállt a közlekedés. 

Ahogy az Index is beszámolt róla, a közúti baleseteknél a járművek egymásba csúszása, árokba borulása miatt voltak súlyosabb, kórházi ellátást igénylő esetek.

Szerda éjszaka óta változó intenzitású és összetételű csapadék esik Budapesten, ezért a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. munkatársai már több mint 24 órája folyamatosan, váltott műszakban dolgoznak a főváros útjainak síkosságmentesítésén – kezdte az Indexhez eljuttatott közleményében az FKF. Az éjszaka 61 téli célgéppel takarították az úthálózaton lehullott havat, valamint preventív szórást végeztek, hogy a hó már alásózott utakra hulljon, nehezítve ezzel az útpályák lefagyását.

Az OMSZ közlése szerint a forgalom némileg lassabban haladt a reggeli órákban, de a mentők folyamatosan tudtak haladni. Az FKF arról számolt be, hogy a kerékpárutak és közjárdák síkosságmentesítésén 7 kisebb célgéppel dolgoztak. A meteorológiai szolgálat jelentése szerint az elkövetkező napokban hasonló helyzetre lehet számítani.

Győrfi Pál ezért arra figyelmeztet mindenkit, hogy az utak csúszósak lehetnek. „A reggeli első lépéseknél legyünk óvatosak, az idős emberek közlekedését pedig segítsük, mivel ők egy eséssel súlyos combnyaktörést is szenvedhetnek” – tanácsolta az OMSZ szóvivője.

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.