Egy orosz-magyar kettős állampolgárságú férfi azzal védekezett, hogy megijedt, azért nem állt meg.

Szerda este elfogták a rendőrök azt a 34 éves férfit, aki kedden egy zebrán elütött két nőt Solymáron egy BMW X6-ossal, majd megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott. A balesetben mindkét elgázolt nő megsérült.

A rendőrség beszámolója szerint többtucatnyi kamerafelvételt elemeztek, házról házra jártak a környéken, hogy értékelhető információhoz jussanak. Mint írták, végül egy fővárosi, II. kerületi címen lévő garázsában megtalálták a balesetben megrongálódott autót és percekkel később a gazdáját is. Az elfogásáról egy videót is közzétett a rendőrség:

Az orosz–magyar kettős állampolgárt előállították, és segítségnyújtás elmulasztása miatt hallgatták ki. A férfi azt mondta, hogy megijedt a gázolás után, ezért hajtott tovább, tanácstalan volt, és azóta gondolkozott, mit kellene tennie.

A férfit őrizetbe vették, a további sorsáról a bíróság dönt.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.