Megérkezett a vadonatúj CLE Coupe eddigi legnagyobb teljesítményű AMG kivitele.

A Mercedes nyár közepén leplezte le a C-osztály és az E-osztály korábbi kupé változatait „egy személyben” váltó teljesen új modelljét, a CLE Coupét, melyből most megérkezett az első igazán sportos AMG változat.

A Filczer Balázs designer által rajzolt négyszemélyes kupé AMG 53-as verziója elsősorban agresszívabb külsejéről, sportos hangulatú belsejéről, illetve tekintélyt parancsoló teljesítményéről ismerszik meg.A 381+23 lóerős és 4,4 másodperces 0-100-as szintidejű CLE 450 fölé érkezett újdonság 3 literes 6 hengeres turbós benzinmotorja 449 lóerős teljesítmény és 600 Nm-es csúcsnyomatékot ad le a négy kerékre. A 48 V-os lágyhibrid technika 23 lóerővel és 205 Nm-rel száll be a hajtásba.

Az álló helyzetből 100-as tempóra 4,2 másodperc alatt katapultáló új AMG végsebessége 250 km/h-ra van korlátozva, de az AMG Driver’s Package megrendelését követően akár 270-nel is száguldhatunk vele.A kilencfokozatú automata váltón kívül említést érdemel többek közt a 14,6 colos első, illetve 14,2 colos hátsó féktárcsa, a hátsó kerekeket maximum 2,5 fokkal elforgató összkerékkormányzás, illetve az 5,8-7,6 centiméterrel kiszélesített karosszéria.

A 19-20 colos kerekeken gördülő Mercedes-AMG CLE 53 Coupé ára egyelőre ismeretlen – viszonyításképp, a Mercedes CLE 450 Coupé magyarországi indulóára 27,6 millió forint.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.