A Ferrari 812 Superfast alaphelyzetben sem mondható éppen halknak, a Novitec féle spéci kipufogónak köszönhetően pedig még hangosabban ordít.

A Ferrari 2017-ben dobta piacra 6,5 literes szívó benzinmotorral szerelt szupersportkocsiját, a 812 Superfastet, melynek akár 9 ezerig elforgatható V12-es motorja semmi máshoz nem hasonlítható petrolhead muzsikával kényezteti a téma iránt fogékonyakat.

A motorból és kipufogóból sem éppen halk Ferrarit a Novitec egy picit még hangosabbá tette, és az alábbi videón az vehető szemügyre, ahogy egy ilyen enyhén tuningolt 812 Superfasttel egy sebességkorlátozás nélküli német autópályán száguldanak.

A 800 lóerős teljesítményű és 718 Nm-es nyomatékú, hétfokozatú automata váltós és hátsókerék-hajtású Ferrari 812 Superfast 2,9 másodperc alatt katapultál álló helyzetből 100-as tempóra és a gyorsulásának csak 340 km/h-nál szakad vége.

A Competizione nevezetű gyári tuningverzió a 830 lóerőnek és az 1,5 tonna alá csökkentett tömegnek köszönhetően kicsit még fürgébb, 2,85 másodperc alatt pattan fel 0-ról 100-ra.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.