A tíz legjobban fizetett versenyző nagyjából 258 millió dollárt autózott össze.

A Formula–1-es versenyzők a világ legjobban fizetett sportolói közé tartoznak minden évben. A Forbes idén is összeszedte a fizetésüket bónuszokkal, de reklámszerződések nélkül, s e szerint az immár háromszoros világbajnok Max Verstappen (Red Bull) nem csupán a teljesítményével, de ebből a szempontból is kimagaslott a mezőnyből. A fizetésekről szóló összevetésben a hétszeres vb-győztes Lewis Hamiltonnak (Mercedes) és a négyszer vb-sikert ünneplő Fernando Alonsónak (Aston Martin) sem kell szégyenkeznie.

Verstappen idén 70 millió dollárt (24,4 milliárd forint) keresett, amiből a Forbes szerint 45 millió dollár a fizetése és 25 millió a bónusza. A holland totális dominanciáját jól mutatja, hogy idén 56 ponttal többet szerzett egymaga, mint az év végi összesítésben második és harmadik helyezett Perez és Hamilton együtt.

Hamilton ennek ellenére 55 millióval gyarapította idén a bankszámláját. Alonso pedig 34 millió dollárt tehetett zsebre, a negyedik legjobban fizetett, Sergio Perez (Red Bull) pedig 26 millió dollárral lett gazdagabb idén.

Charles Leclerc (Ferrari) 19 millió dollárral az 5., Lando Norris (McLaren) 15 millióval a 6., Carlos Sainz (Ferrari) 14 millióval a 7., George Russell (Mercedes) 9 millióval a 8. helyen végzett, Pierre Gasly (Alpine) és Oscar Piastri (McLaren) pedig fejenként 8 millióval zárt a top tízes listán.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.