Az elektromos városi autó lehet a Fiat egyik húzómodellje.

Kragujevacban fogják gyártani az akkumulátoros-elektromos Fiat Pandát, jelentette be Alekszandar Vucic szerb elnök a hétvégén, miután találkozott Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel – írja az Automotive News.

A kocsi, amely várhatóan 2024 közepén kerül piacra, ugyanazt az platformot használja majd, mint a nemrég bemutatott Citroen e-C3. Valószínűleg az ára is hasonló lesz; a C3-é jelenleg 23 300 eurótól (9 millió forint) indul, de 2025 után lesz egy rövidebb hatótávú változata is, amely kevesebbe, 20 ezer euróba (8 millió forintba) kerülhet.
A Stellantis és a szerb kormány tavaly 190 millió eurós szerződést írt alá a kragujevaci üzemben elektromos járművek gyártásáról, de azt akkoriban még nem árulták el, hogy melyik elektromos autó készül majd a gyárban, ahol korábban a Fiat 500L egyterűt gyártották.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.