Nem 45 helyszínen, hanem 45 sávban mérnek majd.

Egyelőre nem történt számottevő előrelépés a fővárosi traffipaxok kihelyezésében; ezek közül pilot jelleggel kettő üzemel jelenleg, a Váci úton korábban megrongált sebességmérők közelében – írta meg a 24.hu a Főpolgármesteri Hivataltól kapott közlés alapján. A nyár végi ígéret az volt, hogy 45 sebességmérésre alkalmas, fix telepítésű kamerát vett bérbe a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága (FÖRI).

Azt továbbra sem tudni, hol helyezik el az új traffipaxokat, erről az érintett szervek még minig egyeztetnek, az viszont kiderült, hogy nem 45 különböző helyszínen, hanem 45 forgalmi sávban teszik lehetővé a sebességmérést az újonnan beszerzett készülékek. Ez azt jelenti, hogy egy 2×2 sávos úton rögtön négy kamerát is be kell vetni, ha mindkét irány mindkét sávjában ellenőrizni akarják a sebességeket.

Az új sebességmérők kihelyezésében a kerületek egyelőre előrébb járnak és saját hatáskörben egyre több ilyen jelenik meg. A II. kerület után, a IV. kerület vezetése, hogy három helyszínre is úgynevezett traffiboxokat telepít.

 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.