A gépeket a nálunk is terjeszkedő Rheinmetall szállítja.

Két éven belül minden nagyobb német város különleges rendőri egységénél készenlétben áll egy Survivor R páncélozott jármű, mert a Rheinmetall addig szállítja le a múlt évben megrendelt 55 darabot – írja a police.hu.

Hamarosan mind a 16 németországi tartomány fővárosában bevethető lesz a 6,5 méter hosszú, 2,9 m magas és ugyanilyen széles páncélozott jármű. A 340 lóerős, négykerék-meghajtású monstrum úgy is képes 100 km/h-s sebességgel haladni, hogy a sofőrrel együtt 11 kommandós zötykölődik benne, és a gyári adatok alapján 800 km-t képes megtenni egy tank gázolajjal.A Survivor R speciális, belső keringetésű légszűrő és -frissítő szellőzőrendszere révén még a levegőbe juttatott biológiai fegyverekkel szemben is védelmet nyújt, sőt, sugárzó anyagok sem jutnak be az aknák elől is védő utasterébe. Maga körül úgy képes könnygázfelhőt csinálni, hogy a járműben senkinek sem kell védőmaszkot húznia. Hő- és lövedékálló gumiabroncsaival a lángoló barikádon is át tud hajtani, de tolólap és úgynevezett döfőorr (Rammsporn) is dukál hozzá.

A járműveket harminc éven át szeretnék használni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.