A Magyarországra nemrégiben megérkezett BYD elképesztő mennyiségű plug-in hibrid és elektromos hajtásláncú autót értékesít.

A legfrissebb eladási statisztikák szerint a kínai BYD az elmúlt héten 48 300 darab konnektoros új személyautót adott el otthon, így továbbra is hatalmas előnnyel uralja a zöld rendszámos piacot.

A képzeletbeli dobogó második fokára a 16 700 autót értékesített Tesla, a harmadikra pedig 11 400 darabbal a Wuling került. A Volkswagen csak a hetedik 5600 eladott kocsival.

A Magyarországra az elmúlt hónapban három elektromos autóval megérkezett BYD minden héten stabilan 50 ezer körüli eladási mennyiséget produkál, a csúcsot szeptember utolsó hete jelentette, amikor is 62 600 konnektoros BYD talált gazdára Kínában.
Viszonyításképpen: tavaly Magyarországon 111 524 új személyautót helyeztek forgalomba összesen, 2021-ben pedig 125 138 kocsi talált gazdára.

A BYD legnépszerűbb modellje a Seagull volt az elmúlt héten Kínában, amelyből 8300-at adtak el, ezután pedig a Song Plus (6800) és a Qin Plus (6700) következik a sorban.

A Magyarországra jövőre a plug-in hibrid modelljeit is elhozó vállalat 2023 első tíz hónapjában körülbelül 2,38 millió konnektoros modellt adott el.
BYD Seagull, a bestseller modell

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.