Akad megoldás arra az esetre, ha a most elkészült Cybertruck hatótávjával nem vagyunk teljesen elégedettek.

A Tesla most elkészült elektromos pickupja, a Porsche 911-et még maga mögött Porsche 911-et trélerezve is legyorsuló Cybertruck egy újfajta hatótávnövelő megoldást vonultat fel.

Míg a BMW i3 és a nemrégiben általunk is alaposan letesztelt új Mazda MX-30 esetében egy kis benzinmotor látja el a range extrender feladatokat, addig a Tesla e helyett egy kiegészítő akkumulátornak szavazott bizalmat. Utóbbi körülbelül akkora, mint egy hatalmas szerszámosláda, és a platón foglal helyet.
A 600 lóerős teljesítményű Cybertruck 545 kilométeres hatótávja a range extender révén 750 kilométer fölé növelhető, a 845 lovas csúcsmodell esetében pedig 510-ről pedig 700 kilométer fölé növekszik a hatótávolság.

Nem rossz, azonban megjegyzendő, hogy Elon Musk a 2019-es termékbemutatón még 800 kilométeres hatótávot ígért.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy a spéci powerbank mennyivel növeli meg a Cybertruck 3,1 tonnás tömegét, illetve a csúcsverzió átszámítva mintegy 35 millió forintos amerikai alapárát.
Elektromos nagyfogyasztók is meghajthatók a platóról

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.