A hatalmas és ólomnehéz elektromos pickup padlógázra jobban gyorsul a legtöbb normál sportkocsinál.

Megannyi késést követően a Tesla csak most készült el teljesen a még 2019-ben leleplezett elektromos pickupja fejlesztésével, és az eredetileg ígértnél jelentősen magasabb alapárú Cybertruck most megrendelt példányait 2024-ben vehetik majd át a vásárlók.

Az átszámítva mintegy 35 millió forintos amerikai alapárú csúcsmodell, a 845 lóerős és 210 km/h végsebességű Cyberbeast egyik legfontosabb hívószava az őrült gyorsulás.


A lokálisan zéró emissziós újdonság ideális esetben 2,6 másodperc alatt katapultál álló helyzetből 96 km/h-ra, ami még akkor is lehengerlő, ha tudjuk, hogy a Tesla a gyorsulási értéket mindig a rollout időt, vagyis az első körülbelül 30 centiméteres távolság idejét kivonva adja meg.

A 11 másodperc alatti negyedmérföldes szintidőre képes összkerék-hajtású Cyberbeast a 3,1 tonnás tömege és a 0,335-ös légellenállási együtthatója ellenére még akkor is képes legyorsulni egy új Porsche 911-est, ha maga mögött egy 1,5 tonnás Porsche 911-est vontat tréleren.

A Porsche 911 385 lóerős és 293 km/h végsebességű hátsókerék-hajtású alapmodellje 4,2 másodperc alatt tudja le a 0-100-as sprintet, mely időben az európai hagyományokhoz híven a rollout is benne van.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.