Az autórabló sofőrnek nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt kell bíróság elé állnia.

A Pest Vár­me­gyei Főügyész­ség emelt vádat két férfi ellen, akik egy autót akartak elvin­ni és köz­ben elgá­zol­ták annak tulajdonosát. A vád­irat sze­rint a két férfi alkalmilag ismerte egymást, amikor tavaly egy váci dohány­bolt előtt együtt italoztak. Haj­na­li három­ne­gyed öt körü­l jelent meg az autós, aki bement vásá­rol­ni, de az autó motorját nem állította le. A két vádlott beszállt a kocsiba, majd el akartak hajtani, de a tulajdonos ezt észrevete és a kocsi elé lépett.

A sofőr ennek ellenére gázt adott, a kocsi tulajdonosa pedig a motorháztetőre zuhant. Az autót veze­tő férfi hir­te­len balra, majd azután jobb­ra rán­tot­ta a kor­mányt, fel­haj­tott a jár­da­sze­gély­re is, ahol az autó kissé meg­emel­ke­dett, az autón lévő férfi pedig leesett. (A videón a gázolás pillanata nem látható.)

A sofőr ekkor megint gázt adott, amitől az autó megcsúszott és nekicsapódott egy fának, majd egy oszlopnak. A két vádlott kiugrott az autóból és elszaladtak.

Az autót veze­tő fér­fi­val szem­ben nye­re­ség­vágy­ból elkö­ve­tett ember­ölés, míg a mel­let­te ülő másik férfival szemben autólopás miatt emeltek vádat.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.