Októberben konkrétan kétszer annyi kombi Nio ET5 fogyott, mint szedán – igen kelendő a kínai prémiumgyártó praktikus villanyautója.

A Nio 2021 végén leplezte le a Tesla Model 3 riválisának tekinthető ET5-öt, mely szedánnak idén nyáron mutatkozott be a kombi testvérmodellje.

A CPCA (China Passenger Car Association) adatai szerint a két verzió közül egyértelműen a puttonyos a népszerűbb, melyből július óta minden egyes hónapban több fogyott, mint a szedánból.

A legfrissebb adatok szerint míg októberben 1551 szedán ET5-öt adtak el, addig ugyanebben a hónapban kétszer ennyi, konkrétan 3105 kombi ET5 talált gazdára.Az ET5 Touring 450 literes csomagtere a 40:20:40 arányban osztott hátsó üléstámlák ledöntésével 1300 literig bővíthető, és akár 1,4 tonnás utánfutó is vontatható a kocsival.

Elöl egy 286 lóerős, hátul pedig egy 204 lovas villanymotor található. Az összkerékhajtású ET5 Touring 489 lóerős teljesítménye mellé 700 Nm-es nyomaték társul, így nem csoda, hogy 4 másodperc alatt letudható egy 0-100-as sprint.A 200 km/h-ra korlátozott végsebességű családi autó 75 és 100 kWh kapacitású akkumulátorral készül, melyek közül a nagyobbik 560 kilométeres hatótávot tesz lehetővé. AC-fronton 11 kW jelenti a plafont, DC esetén maximum 130 kW-os töltési teljesítmény vehető fel.

A Nio ET5 19 százalékos adót tartalmazó német alapára 47 500 euró, vagyis átszámítva mintegy 18 millió forint.
A világ első elektromos kombijaként jegyzett MG 5-ről nemrégiben részletes tesztben számoltunk be, és egy ideje már a Peugeot 308-ból is kapható Magyarországon lokálisan zéró emissziós kombi változat. Utóbbi német testvérmodellje, az elektromos Opel Astra kombi egyelőre még nem érkezett meg hazánkba.
Jegesmedve tesztre fogtuk a 479-1367 literes csomagterű MG5-öt

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.