Az Opel felfrissített kisautója 3 hengeres benzinmotorral és lokálisan zéró emissziós villanyhajtással rendelhető.

2019-ben alaposan leteszteltük a korábbi Astrák méretkategóriájában versenyző, PSA technológiájú Corsa F-et, melyből az idei Müncheni Autószalonon mutatkozott be a ráncfelvarrt verzió.

A Stellantis konszern német márkája Magyarországon 6,2 millió forintos hivatalos induló listaáron forgalmazza az újdonságot, mely összeg Opel finanszírozás esetén 200 ezer forinttal csökkenthető.
Az országba érkezett első új Corsák egyike

Ezen összeg ellenében egy 75 lóerős 1,2 literes 3 hengeres szívó benzinmotorral és ötfokozatú kézi váltóval szerelt alapmodell vezethető haza.

Az említett motor turbóval megspékelt 100 lovas kivitelével és hatfokozatú manuális váltóval felvértezett Corsa 6,6 millió forintos listaáron nyit, a nyolcfokozatú automata váltós verzió indulóára 7,2 millió forint.
Ilyen a kézi váltós megújult Corsa

A 130 lóerős benzines csúcsmodell csak automata egységgel és magas GS felszereltséggel kapható, az árcéduláján pedig 8,3 millió forintos összeg szerepel.
309-1081 literes a csomagtartója

A modernizált külsejű és műszerfalú legfrissebb Corsa az eddigi egy helyett immár kétféle elektromos változatban támad. A 136 lóerős és 354 kilométeres hatótávú Corsa Electric 12,7 millió forinttól indul, a 156 lovas és 402 kilométeres verzióért pedig alaphangon 13,8 millió forintot kell fizetni.

Az immár dízelmotor nélküli, illetve hamarosan 100-136 lovas 48 V-os lágyhibrid változatokban is érkező megújult Corsáról hamarosan részletes tesztben számolunk be, a típusból egy kézi- és egy automata váltós példányt is vallatóra fogunk.
Ilyen az elektromos Corsa
Nettó 50-51 kWh akkumulátor található benne

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.